Waarom kan ik niet zonder een polarisatiefilter?
Een bijzonder hulpmiddel om met licht te spelen.
Fotograferen is spelen met licht en compositie. Als architectuurfotograaf is dat buiten vooral zonlicht. Daarom ben ik een mooiweer fotograaf en zoek ik altijd naar de zonnige zijde. Maar ook bij interieurfoto's is een polarisatie filter een prima hulpmiddel. Waarom? Bekijk de voorbeelden en lees daaronder verder.




Als professioneel fotograaf wil je graag maximale controle over je beelden. De onderwerpen zijn al verrassend genoeg;) En op die onderwerpen wil ik zo goed mogelijk de aandacht vestigen.
Wat doet een polarisatiefilter?
In heel korte bewoording stuurt een polarisatie filter het licht. Deze filter draai je voor je lens langs en afhankelijk van de stand wordt licht meer of minder doorgelaten. Als lamellen voor een raam.
Wat is het effect?
De eerste 2 foto's laten een glazengevel zien. Soms kan spiegeling in de gevel van de omgeving juist een meerwaarde hebben, maar nu wil ik juist zo min mogelijk spiegeling om te laten zien dat het een gevel is voor de eigenlijke gevel. De polarisatiefilter helpt mij daarbij.
De tweede fotocombinatie is een voorbeeld van zonlicht van buiten dat sterker is dan het licht binnen. Er ontstaan dan in het slechtste geval "uitgebeten" overbelichte vlekken. De polarisatiefilter helpt mij om dat voor een groot gedeelte weg te nemen.
Een polarisatiefilter heeft ook positieve invloed op de blauwe lucht en witte lucht. De filter versterkt deze kleuren.
Meer weten over een polarisatiefilter en waar deze te koop zijn: klik hier.
Geïnteresseerd om uw projecten waar u trots op bent professioneel door mij vast te laten leggen? Neem gerust contact met mij op, door hier te klikken
